Monday, 19 October 2015

eesti, viro, viking line


Lähettiin sunnuntaina päiväristeilylle Tallinnaan Viking Linen kyydissä, yläpuolella näette syyn miks halusin sinne.
Diorin uus miesten tuoksu, Sauvage. Mä en yleensä pahemmin hajuvesistä perusta, mut tähän rakastuin jo kun näin Voguessa tän mainoksen ja vielä enemmän siinä vaiheessa kun haistoin tätä ekaa kertaa. Aivan ihana metsäinen tuoksu! Ja siis tää oli laivalta ostettuna kolmekymppii halvempi kun Stockmannilta, niin siinä syy miks oli mentävä.
Joka tapauksessa, täs nyt yks vihanen merilokki ja sit vähän palautetta Viking XPRS:n buffetista.....
Tosi viihtyisä mestahan toi on, mut se ruoka.. Laadussa ei mitään valittamista eikä tuoreudessa, mut kas kun missään ei kerrottu ettei koko buffetista löydy kasvisruokaa. Kalaa on lähes kahdessakymmenessä eri muodossa ja lihaa ja leikkeitä vähintään saman verran, mut kasvissyöjälle tasan alkupalapöydän papusalaatti. Mä sentään syön kanaakin, mut eipä sitäkään lajia löytynyt kun alkupaloista kylminä kanavartaina.
Vieressä kuva mun ateriasta. Ei ihan ollut sen melkeen kolmenkympin arvoinen, väitän. Yritin sit ottaa sen takas minicroissanteilla ja jälkiruoissa, mut eipä siinäkään valikoimassa hirveesti ollut hämmästeltävää.

Kuulin kaverilta, että ilmeisesti pitää ilmoittaa etukäteen ennen risteilyä jos haluaa kasvisruokaa. En tosiaan olis uskonut että risteilyaluksissa on sama meininki kun kouluruokailussa..
Ens kerralla en ota Viroon mennessä buffettia, se on selvä. Ruotsiin meneminen onkin sit eri asia, ne buffetit on ihan mahtavia.

Sää oli tasaisen harmaa koko ajan, mut ei ollut liian kylmä kuitenkaan; silleen sopiva ettei tullut hiki maissa kiirehtiessä.
Mein laiva siis seisoi satamassa vaan kaks ja puol tuntia, niin siinä ajassa yritettiin ettiä mulle sinistä teetä ja jotain muutakin me yritettiin löytää, mut en nyt enää muista mitä. Se sininen tee oli tärkein, vaan eipä sitä sit loppujen lopuks löytynyt. Pitää vissiin ennen ens kertaa googlettaa et mistä sitä vois saada..
Sen sijaan löysin kuitenkin jotain ihmefantaa sinisessä pullossa! Käsittääkseni sitruunaa ja seljankukkaa. Ja seljankukka nyt muutenkin on mun uusin lempiasia, niin tää oli ihan täydellinen löytö.

Ja todettiinpa kans että ens kerralla sen buffetin sijaan maksetaan hytistä mieluummin. Mikään ei vituta enempää kun se, että on löytänyt koko laivan ainoon penkin ja sit just kun on istumassa, joku virolainen mummo vetää penkin pois ja näyttää loukkaantuneelta kun oli vissiin varannut sitä ja kuutta muuta paikkaa jollekin frendeilleen.


Emman, mun matkaseuran kaulakoru tässä.
Kannella ollessa siihen tuli sairaan siistit valot ja varjot.  Nii ja nyt on syysloma ohi ja pitäs pystyy taas käydä koulussa töiden lisäks ja kaikkee muutakin varmaan, mut vielä en jaksa miettiä semmosia. Päivä kerrallaan.

Lopuks vielä mun tän päivän kasariasu ja Kissa joka yritti kiivetä kiehnäämään mun naamaa kun otin asukuvaa.

 Onnea kaikille tähän viikkoon, toivottavasti maanantai on ollut teille kiltti!